Sel suvel korraldas mu ema koos oma kamraadidega juba teist aastat lastele suvelaagrit. Vanuse alampiir oli 7 aastat, aga me Ruudiga olime ka igal päeval kohal nagu viis kopikat. Eelkõige söögi pärast, aga seltskond oli ka üle mõistuse vägev!
Kuigi mu ema on vahel veidi vanamoodne, olin ma ikka väga üllatunud kui vinge seal oli. Piknik hobusetallis, hommikused pannkoogid maasikamoosiga, öine sleepover magamiskottidega, sajad erinevad mängud ja õpitoad. Ja Oh kui maitsev söök!
Aga mina hoopis tahan jagada üht ägedat tiku-saia retsepti. Hea vaheldus vahukommidele ja olgem ausad, palju maitsvam vaheldus pealekauba!
sul on vaja:
2,5dl piima
25gr pärmi
0,5tl soola
2tl kardemoni või kaneeli
1 muna
0,75dl suhkrut
8dl jahu
1dl õli
instruktsioonid.
Valmista taigen nagu tavaline pärmitaigen.
Soojenda piim käesoojaks (u 40 kraadi), sega omavahel pärm, suhkur, sool ja kardemon/kaneel.
Mõõda välja õige kogus jahu ja sega omavahel kokku kõik ained.
Sõtku seni kuni taigen on servadest lahti ja võtnud ilusa kuju.
Kata kauss puhta käterätiga ja jäta vähemalt 30 minutiks sooja kohta kerkima.
Hiljem keri ümber varda ja küpseta grillsöe kohal. Ära unusta vardaid keerata!
märkmed.
Taigen jääb pigem selline venivam, seepärast puista tööpinnale keskmiselt veidi enam jahu. See aitab taigent lihtsamini voolida ja ümber varda kerida.