Unusta need vahukommid! Proovi parem grillitud saia!

Kairi Tähe

Sel suvel korraldas mu ema koos oma kamraadidega juba teist aastat lastele suvelaagrit. Vanuse alampiir oli 7 aastat, aga me Ruudiga olime ka igal päeval kohal nagu viis kopikat. Eelkõige söögi pärast, aga seltskond oli ka üle mõistuse vägev!

Kuigi mu ema on vahel veidi vanamoodne, olin ma ikka väga üllatunud kui vinge seal oli. Piknik hobusetallis, hommikused pannkoogid maasikamoosiga, öine sleepover magamiskottidega, sajad erinevad mängud ja õpitoad. Ja Oh kui maitsev söök!

Aga mina hoopis tahan jagada üht ägedat tiku-saia retsepti. Hea vaheldus vahukommidele ja olgem ausad, palju maitsvam vaheldus pealekauba!

Tiku-sai grillimiseks

Sel suvel korraldas mu ema koos oma kamraadidega juba teist aastat lastele suvelaagrit. Vanuse alampiir oli 7 aastat, aga me Ruudiga olime ka igal päeval kohal nagu viis kopikat. Eelkõige söögi pärast, aga seltskond oli ka üle mõistuse vägev! Kuigi mu ema on vahel veidi vanamoodne, olin ma ikka väga… magustoidud. Unusta need vahukommid! Proovi parem grillitud saia! European
mitmele: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

2,5dl piima

25gr pärmi

0,5tl soola

2tl kardemoni või kaneeli

1 muna

0,75dl suhkrut

8dl jahu

1dl õli

instruktsioonid.

Valmista taigen nagu tavaline pärmitaigen.

Soojenda piim käesoojaks (u 40 kraadi), sega omavahel pärm, suhkur, sool ja kardemon/kaneel.

Mõõda välja õige kogus jahu ja sega omavahel kokku kõik ained.

Sõtku seni kuni taigen on servadest lahti ja võtnud ilusa kuju.

Kata kauss puhta käterätiga ja jäta vähemalt 30 minutiks sooja kohta kerkima.

Hiljem keri ümber varda ja küpseta grillsöe kohal. Ära unusta vardaid keerata!

märkmed.

Taigen jääb pigem selline venivam, seepärast puista tööpinnale keskmiselt veidi enam jahu. See aitab taigent lihtsamini voolida ja ümber varda kerida.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri