Pühadejärgsed toidud ehk kõigest sellest, mis üle jäi.

Kairi Tähe

Ei tea miks küll on nii, et vahel peab oma soovidega eriti ettevaatlik olema, teinekord, aga soovid midagi nii hirmsasti, aga üldse ei lähe täide. Mul oli üks salasoov, mida ehk soovisin liigagi palju ja pean tunnistama, et selleks jõuluks see siiski ei täitunud. Küll aga tabasin end enne pühi mõttelt, et mis juhtuks kui iga-aastase jõuluralli asemel, veedaksime me oma jõulud hoopis oma kodus. Ei mingit tralli ja kiirustamist, vaid oleksimegi – oma tibukollases kodus. Ei mingit ema traditsioonilist jõulupraadi ja meeletut söömist, ei hommikust kiirustamist järgmise vanaema-vanaisa juurde ja lõpuks koju jõuda ja tunda, et toss on nii väljas.

Aga teate mis juhtus? Nora sai lasteaiast jõulukingituseks kõhuviiruse ja ehkki ma lõpuni lootsin, et meile see ei nakatu, tudusime me kõik, üksteise järel, kauss rõõmsalt kaisus. Kõht valutas ja vetsu oli enamasti koguaeg järjekord. Seega, me ei jõudnudki väga kuhugi. Soovisime me seda siis või mitte.

Kuna traditsioonilist jõulupraadi meie kodus lauale ei jõudnudki, siis jäi meil palju-palju süüa üle. Ja nii juhtuski, et ühel päeval, kui kõik end juba paremini tundsid, oli meie majas üks jõulufilmide maraton. Ja muidugi ei puudunud sealt ühed head snäkid – kevadrullid Ragnari ema praeliha ja hapukapsaga ning šašlõki vardad punase sibula, verivorsti, tomati ja ahjukartuliga.

Šašlõkivardaid on eriti mõnus valmistada terve perega. Siis on ka suurem tõenäosus, et lapsed neid ka päriselt söövad. Meil on küll juhtunud nii, et kõik toidud, milles lapsed ise ka kaasa löövad, kaovad need ka taldrikult. Ja see on iga lapsevanema suur õnnistus, eks?

Meie pistsime vardasse veidi keedukartuleid, kirsstomateid, punast sibulat, verivorsti ja Rakvere LK lihakat vorsti karulauguga. Pistsime 200 kraadisesse ahju u 17 minutit ja oligi valmis!

Kevadrullid on minu lemmikud! Nii krõbedad ja peitsid endas nii palju erinevaid maitseid ning mis peamine – ülilihtne valmistada. Täidiseks võid kasutada ükskõik mida, mis külmikust leida. Go wild – nagu nad ütlevad! Kevadrulli lehed leiad sügavkülma letist ja hind jääb 3-3.50 EUR kanti (40tk) Meie valmistasime neid kuumaõhufritüüris 10-13 minutit ja valmis need olidki!

Kindlasti saab neid ka õlis praadides. Kui kasutad täidiseks komponente, mis on juba läbiküpsenud, pead vaid hoolitsema, et taigen mõnusasti kuldpruuniks saaks.

Ei tea miks küll on nii, et vahel peab oma soovidega eriti ettevaatlik olema, teinekord, aga soovid midagi nii hirmsasti, aga üldse ei lähe täide. Mul oli üks salasoov, mida ehk soovisin liigagi palju ja pean tunnistama, et selleks jõuluks see siiski ei täitunud. Küll aga tabasin end enne pühi… Eelarve >10 EUR Pühadejärgsed toidud ehk kõigest sellest, mis üle jäi. European
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

20 kevadrulli jaoks oleks sul tarvis -

u 200-250gr erinevat täidist (praeliha, ahjukana, verivorste)

pöidlasuurune jupp ingverit

2-3 porgandit

u 100gr rohelisi herneid (sobib nii konserv kui ka sügavkülmutatud)

värsket hapukapsast

tšillimoosi või pohlamoosi

jõhvikaid (kui soovid)

õli

instruktsioonid.

Töökäik on äärmiselt lihtne.

Esmalt haki ingver hästi peeneks ja porgandid peenikesteks ribadeks.

Seejärel kuumuta kuumas õlis esmalt porgand ja ingev, seejärel lihad. Lisa juurde herned ja tõsta jahtuma. Oluline on jälgida, et täidis oleks täiesti jahtunud enne kui selle taignale paned.

Kevadrulli lehed oleks mõistlik eelmine õhtu tavalisse külmikusse sulama tõsta.

Kui täidis on jahtunud, ongi käes aeg kevadrulle rullima hakata.

Esmalt moos ja siis täidis.

Kindlasti ei tasu unustada värsket hapukapsast. See annab ülimõnusa tekstuuri ja hea hapuka järelmaitse.

Kui kasutad kuumaõhufritüüri, siis kindlasti piserda oma rullid õliga üle.

Ja oh kui maitsvad need said!

 

 

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri