Kreemine kondendspiimajäätis

Kairi Tähe

Ehhki tegelikult peaks ja võiks suvi juba kohal olla, siis istun siin arvuti taga kampsun seljas. On juuni keskpaik, sokke mul jalas pole, aga see tähendab vaid üht – mu varbad külmetavad. Aga ma olen tugev, vähemalt selles ma alla ei anna, ikkagi suvi on käes ja villased sokid on talve teema.

Ma jagan üht mõnusat retspti, mis mind viib paar kuud tagasi. Oli aprill ja palju soojem kui hetkel. Tegime lastega ülimalt kreemist kondenspiimajäätist, mis osutus nii populaarseks, et tegime seda ka järgmise ja ülejärgmisel päeval.

Kreemine kondenspiimajäätis

Ehhki tegelikult peaks ja võiks suvi juba kohal olla, siis istun siin arvuti taga kampsun seljas. On juuni keskpaik, sokke mul jalas pole, aga see tähendab vaid üht – mu varbad külmetavad. Aga ma olen tugev, vähemalt selles ma alla ei anna, ikkagi suvi on käes ja villased sokid on… magustoidud. Kreemine kondendspiimajäätis European
mitmele: 2-3 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

Vaja läheb 400gr Farmi vahukoort
250gr kondenspiima suhkruga
1tl vanilliekstrakti
1tl peeneks riivitud sidrunikoort
2-3tl sidrunimahla
ca 200ml Salvesti mangopüreed
näpuotsaga soola

instruktsioonid.

Vahusta vahukoor kuniks tulevad pehmed tipud. Seejärel lisa kondenspiim ja näpuotsaga soola ja sidrunimahl ning peeneks riivitud sidrunikoor.  Vahusta veel 1-2 minutit ja vala kaanega suletavasse konteinerisse. Kõige viimaseks lisa supilusikaga risti-rästi mangopüreed.
NB! Kindlasti vali selline, mis sobib sügavkülmikusse panemiseks.
Jäätis on valmis 24 tunni pärast.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri