Pean tunnistama, et ma ei olnud varem gnocchisi ise teinud. Aga mõte sellest, et see koosneb peamiselt 3st koostiosast ja võib maitseda nii hästi, oli parajalt erutav. Kuulnud olin ma neist palju, eelkõige on neid iseloomustatud kui suussulavad pilvekesed ja ehkki, minu omad kohe suus ei sulanud, siis Antsu juures proovitud sulasid suus kiiremini kui karamellijäätis.

Teoorias peaks nende tegemine ülilihtne olema, tegelikkuses nõudis see omajagu aega ja energiat. Aga ikkagist, oli see seda kõike väärt. Sest pruunistatud või, krõbeda peekoni ja verivorstiga maitses see nii ülihästi, et patt oleks seda mitte korrata.

Gnocchid ja verivorstid

Pean tunnistama, et ma ei olnud varem gnocchisi ise teinud. Aga mõte sellest, et see koosneb peamiselt 3st koostiosast ja võib maitseda nii hästi, oli parajalt erutav. Kuulnud olin ma neist palju, eelkõige on neid iseloomustatud kui suussulavad pilvekesed ja ehkki, minu omad kohe suus ei sulanud, siis Antsu juures… Eelarve >10 EUR Gnocchid ja verivorstid European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

Umbes kilo jagu kartuleid

3 muna

550-650gr jahu

1 pakk Rakvere verivorste

1 pakk peekonit

60gr võid

soola ja pipart

 

instruktsioonid.

Keeda keevas vees kilo kartuleid. Oluline on, et need kõik oleks ühe suurused ja mina keetsin koos koorega. 

Paljud retseptid õpetavad ka kartulid hoopis ahjus valmistada, proovin seda järgmine kord ise. 

Keeda kindlasti kartulid soolases vees. 

Kui kartulid on pehmed (oluline on jälgida, et sa neid pudruks ei keeda!), torka ühe kaupa kahvli otsa ja koori. Ole ettevaatlik, kuum kartul!

Seejärel pressi läbi sõela või hoopis riivi. 

Kui kartulid läbi sõela pressitud, lisa kaks muna ja jahu. Maitsesta soola ja pipraga ning kas kätega (nagu mina) või hoopis kausis puulusikaga hakka segama, et moodustuks taigen. Ära heida meelt, kui taigen kohe ei moodustu, ettevaatlikult sõtku ja luban. et peagi moodustub täitsa taigna moodi pall. Oluline on, et sa ei unustaks maitsestamist! 

Seejärel jaga taigen 6-7 viiluks ja nendest moodusta pikad ribad. Ja igast reast lõika noaga väikesed padjakesed. 

Kui padjakesed valmis (alati pane tööpinnale või taldrikule, kuhu gnocchid hoiustad, jahu!) siis õrnalt vajuta  kahvliga tempel igale gnocchile. 

Jäta hetkel gnocchid kõrvale. 

Pane suure potiga vesi keema ja pruunista pannil peekon. Lõika verivorstid 5-6 kettaks ja lisa peekonile. Pruunista korralikult ja tõsta kõrvale. 

Kui gnocchi vesi keeb, tõsta kümmekond gnocchit keevasse vette. Gnocchid on valmis kui need hakkavad pinnale tõusma. 

Mina keetsin kõik gnocchid valmis ja siis viimistlesin kogu roa täiuslikuks kokku. 

Selleks pruunista 60gr võid pannil OIuline on jälgida, et või kõrbema ei läheks ja panni pigem kergelt keerutada kui pannilabidaga segada. Kui või on juba pruuniks värvunud (pruun värvus annab võile imelise pähklilise maitse!), vala pannile ka gnocchid. Pruunista koos gnocchidega 3-4 minutit ja seejärel vala juurde eelnevalt valmistatud peekon ja verivorstid. Kuumuta kergelt veel 4-5 minutit ja serveeri. Roaga sobib imeliselt kokku ka pohla- või jõhvikamoos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri