Ühed marineeritud köögiviljad ja ühed imeilsed mälestused päikeseloojangult

Kairi Tähe

Palju aastaid tagasi avastasin end istumas täiesti võõra inimese tugitoolil ja lahistamas nuttu nii nagu poleks homset. Olin endaga pahuksis ja otsisin kedagi, kes aitaks mind kokku lappida. Põhjuseid ma enamvähem teadsin, aga tegelikult jooksis kõik ühele ajahetkele kokku ja nii ma end sealt võhivõõra tugitoolist leidsingi. Õnneks. Vist.

Põhjus, miks ma siin seda endale räägin, on see, et selles samas tugitoolis halastamatult vesistades palus minu vastas olev naine mõelda minu “heale kohale”. Sellisele, millele mõeldes, tuleb soe tunne kõhtu. Selline, kust on pärit vaid head mälestused. Olgu selleks mõni reisihetk, lapsepõlvekodu, lemmik rabarada. Minul on selleks üks kivi, siinsamas lapsepõlvekodu lähedal. Vanasti oli see palju suurem kui täna, ehkki tegelikult on ta jäänud ajas samasuguseks. Mina lihtsalt olen kasvanud. Sinna üles ronimine siiani rahustab mind. Õnneks või kahjuks ei ole ma enam seal tihti käinud, aga see teadmine, et ta seal mind ootab, on hindamatu.

Põhjus, miks ma sellest siin endale kirjutan, on lihtne. Ühel juunikuu päeval, kui terve päev sadas ja olime end toaste toimetustega kergelt hulluks ajanud, jäi vihm järsku järgi ja päike tuli välja. Vaid selleks, et kohe loojuda. Ja seda me lastega jäädvustama läksimegi.

Marineeritud köögiviljad grilli kõrvale

Palju aastaid tagasi avastasin end istumas täiesti võõra inimese tugitoolil ja lahistamas nuttu nii nagu poleks homset. Olin endaga pahuksis ja otsisin kedagi, kes aitaks mind kokku lappida. Põhjuseid ma enamvähem teadsin, aga tegelikult jooksis kõik ühele ajahetkele kokku ja nii ma end sealt võhivõõra tugitoolist leidsingi. Õnneks. Vist. Põhjus,… õhtusöök. Ühed marineeritud köögiviljad ja ühed imeilsed mälestused päikeseloojangult European
mitmele: 2-3 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

Kergelt marineeritud köögiviljad

Mina kasutan marinaadiks alati üht ja seesama marinaadi. Aga ma pean ütlema, et mulle hirmsasti meeldib ka äädikas! 

Marinaadiks vajad - 

2 spl suhkrut

0,5tl soola

0,5dl punase veiniäädikat

0,5dl vett

Mõned loorberilehed ja mõned pipraterad. instruktsioonid.

Võta pisike pott ja pane kõik komponendid sinna sissse. Kuumuta keemiseni, seniks kuni sool ja suhkur on ilusasti sulanud. Vala marinaad köögiviljadele ja kata purk õhukindlalt. 

Pane purk umbes pooleks tunniks külmkappi ja serveeri grillilt tulnud lihaga. Eriti hea tulemus tuleb kui lisad sinna mõned värsked ürdid. Mina kasutasin sel korral rosmariini oksi. 

Marinaadiks sobivad kurk, paprika, lillkapsaõied, redis, punane sibulmärkmed.

Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri