Sidrunikeeks mango jogurtiga

Kairi Tähe

Ma ise ka ei oska seda endale kuidagi seletada, aga minu viimane retsept on pärit märtsist. See teeb kolm kuud, kolm pikka pikka kuud, mis on möödunud silmapilkselt. Märtsis saime üles minu rohkem kui 10 aastat südamesopis peitunud unistustest – mereäärses paiknevast helesinisese majakese. Ma olen ikka öelnud ja mõelnud, et kui me ei tea mida me otsime, siis kuidas Sa aru saad, kui see juba olemas on. Nüüd ma siin istun, oma mereäärses majakeses. Suurust sel ei rohkem ega vähem kui 20 m2, aga me mahume siia paremini kui kuhugi mujale. Paul magab oma pehmel padjal, Ruts mängib autoga ja Nora otsib ise endale tegevust. Väike vihmasabin õues, mis on parim muusika meie kõrvadele.

Aga olgu, tegelikult tulin ma siia, et üht maitsvat retsepti jagada – sidrunikeeksi oma.

Sidrunikeeks mango jogurtiga

Ma ise ka ei oska seda endale kuidagi seletada, aga minu viimane retsept on pärit märtsist. See teeb kolm kuud, kolm pikka pikka kuud, mis on möödunud silmapilkselt. Märtsis saime üles minu rohkem kui 10 aastat südamesopis peitunud unistustest – mereäärses paiknevast helesinisese majakese. Ma olen ikka öelnud ja mõelnud,… magustoidud. Sidrunikeeks mango jogurtiga European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

120gr Farmi puuviljasuhkruga mango jogurtit


130gr suhkur
3 muna
187gr jahu
10gr küpsetuspulbrit
1 suure sidruni koor
120ml õli

instruktsioonid.

Töökäik
Esmalt vahusta kergelt munad ja seejärel lisa ülejäänud komponendid.
Minule meeldib sidrunikoor ja suhkur eelnevalt omavahel segada, see anna eriti mõnusa
sidrunimeki
Vala eelnevalt võitatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures kuni 15-30 minutit.
Kui keeks on kergelt jahtunud, vala üle sidruniglasuuriga. Selleks sega kokku 90gr tuhksuhkurt
ja 50ml sidrunimahla.
Ehkki seda pole ilmtingimata vaja, kuid kui soovid oma keeksile veidi pidulikumat välimust,
vahusta 200ml külma vahukoort 200gr toasooja toorjuustuga. Lisa 2tl sidrunimahla, 2 spl
suhkurt ja pisut vaniljepastat.
Vahusta tugevaks vahuks (minul võtab see aega umbes 6-7 minutit keskmisel kiirusel)
Pritsi tordipritsiga täielikult jahtunud keeksile ja kaunista värskete marjadega.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri