Maailma lihtsaim tomatisupp. Ja väga hea pealekauba.

Kairi Tähe

Ma pean tunnistama, et ma olen üks tõeline supifänn. Külm, kuum; vürtsikas või koorene – bring IT on! Kõik söön ära. Ja Ruudi on vist ka selle geeni minult pärinud, ta on koguaeg hea söögiisuga olnud, aga supid meeldivad talle eriti.

Konkreetset tomatisuppi ma talle teinud veel pole, aga armastan ise seda vähemalt korra nädalas endale ja Ragnarile teha. Või siis rohkem endale.

Siin kasutasin sealiha tükke, kuid tegelikult mulle meeldib enam hakklihaga.

Tomatisupp

Ma pean tunnistama, et ma olen üks tõeline supifänn. Külm, kuum; vürtsikas või koorene – bring IT on! Kõik söön ära. Ja Ruudi on vist ka selle geeni minult pärinud, ta on koguaeg hea söögiisuga olnud, aga supid meeldivad talle eriti. Konkreetset tomatisuppi ma talle teinud veel pole, aga armastan… õhtusöök. Maailma lihtsaim tomatisupp. Ja väga hea pealekauba. European
mitmele: 3 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

500gr seguhakkliha

2 küüslauguküünt

4-5 kartulit

1 puljongikuubik

1 liiter vett

5-7spl tomatipastat või ketšupit

törts valget veini

tüümiani (värsket või kuivatatud)

2 loorberilehte

soola, pipart, suhkrut

instruktsioonid.

Valmista kõik koostisosad ette - koori ja tükelda kartul ning küüslauk.

Pruunista potis hakkliha, maitsesta soola ja pipraga ning lisa tüümian. Seejärel hakitud küüslauk ja kartulikuubikud. Minu nipp seisneb ka kartuli pruunistamises, see annab eriti hea maitse supile juurde.

Nüüd lisa tomatipasta ja sega omavahel ühtlaseks. Lisa vees lahustatud puljong ja loorberilehed. Purusta värskelt pipart, lisa 1 spl suhkrut ja törts valget veini.

Kui on, lisa ka paar tüümianioksa ja keeda seni kuni kartul pehme. Supp võib veel pisut soola vajada.

Serveeri kreeka jogurti või hapukoorega.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri