Särtsakas toimatihoidis rosepipraga.

Kairi Tähe

See, et minu söögitegemisepisik pärineb minu emalt, on juba ammu teada. Tal on olnud aastaid (kui mitte aastakümneid juba) komme retsepte üles kirjutada ja mul on selle üle vaid suur hea meel. Üks neist retseptiraamatutest pärineb aastast 1982 ja sinna on peidetud üks tõeline varandus – tema kurikuulus Napoleoni koogi retsept. Ehkki kingad on kindlasti veel liiga suured, millesse astuda, olen ühe korra seda ka samm sammult katsetanud. Lõpptulemus muidugi polnud nii maitsev kui ema omal, aga see kindlasti andis indu juurde veel ja veel proovida.

Minu ema ja tema retseptidega käib kaasas ka üks pahupool. Nimelt nii temal kui ka minu vanaemal oli üks komme – alati lisada pisut veel. Kui retseptis on 100 gr suhkrut, siis tegelikult tähendab see, et lisa näpuotsaga veidi veel. Ja see kehtib absoluutselt kõikide koostisosade kohta. Mine võta siis kinni, eks. Tegelikult on sinna päris sügavale peidetud salasõnum – take it easy, baby. Söögitegemine ei tohiks kindlasti stressi tekitada ja just sedasama nad ka mulle on õpetanud. Kui teed armastusega, heast toorainest, siis näpuotsatäis seda ja toda teeb selle kõik vaid pisut paremaks. Ausõna.

Sellest samast 1982 aastast pärinevast retseptiraamatust on ka päris seesama tomatihoidis. Mina lihtsalt lisasin suuuuure näpuotsatäie rosepipart 🙂

Särtsakas tomati-sibulahoius rosepipraga

See, et minu söögitegemisepisik pärineb minu emalt, on juba ammu teada. Tal on olnud aastaid (kui mitte aastakümneid juba) komme retsepte üles kirjutada ja mul on selle üle vaid suur hea meel. Üks neist retseptiraamatutest pärineb aastast 1982 ja sinna on peidetud üks tõeline varandus – tema kurikuulus Napoleoni koogi… retseptid. hoius European
mitmele: 4-5 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

sul on vaja:

2kg tomateid (ei pea olema kirsstomatid)

1kg punast sibulat

2-3 suuremat rosmariinioksa

suurem peotäis basiilikut

palsamiäädikat

soola-pipart-rosepipart-suhkrut

 

instruktsioonid.

Esmalt steriliseeri nii purgid kui kaaned.

Seejärel tükelda ja puhasta tomatid ja punane sibul.

Lisa juurde rebitud basiilik ja rosmariini oksad.

Lisa suurem supilusika täis soola ja 2 spl suhkrut. Suur peotäis terapipart ja Santa Maria rosepipart.

Seejärel u 50-60 ml palsamiäädikat.

Alusta kuumutamist keskmisel kuumusel. Sega vahel ja maitse kindlasti. Hoidis on valmis, kui kõik on kergelt läbi kuumutatud, sibul pehme ning maitsetest on tunda nii teravust, soolasust kui ka magusust.

Rosmariinioksad võta kindlasti hoidisest välja, kuid basiilik peaks selleks ajaks olema ilusti segunenud ülejäänud maitsete ja tekstuuridega.

Pane hoidis purki ja kaaneta koheselt.

märkmed.

Antud postitus on tehtud koostöös Santa Maria'ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri