Sisefilee, virsikud ja gremolata

Kairi Tähe

Kirjutan Sulle õhtust, mille peakangelasteks pole mitte inimesed, vaid hoopis toit laual.

Inspiratsiooni selle retsepti loomiseks sain oma lemmiksarjast Gilmore tüdrukud ja ega seal ülemäära palju retsepti ei paljastatud. Sookie oli teinud oma kuulsat soolvees marineeritud sealiha ja see pidavat suus lihtsalt sulama. Ja nii saingi mina inspiratsiooni oma uueks retseptiks. Meie lisasime sinna siidrit, ohtralt ürte, peotäie pipraid ja kõige lõpuks veel virsikuid. Kõrvale tegime värsket gremolata salatit ja kui on üks õhtu, mis jääb meelde puhtalt vaid toidu pärast, siis on see seesama õhtu. Me lihtsalt sõime kõik ära, veel enne kui olime isegi laua katnud. 1 taldrik, 1 nuga ja 1 kahvel ning meie kolm ja üks paganama maitsev õhtusöök.

Soolvees marineerinud sisefilee

Kirjutan Sulle õhtust, mille peakangelasteks pole mitte inimesed, vaid hoopis toit laual. Inspiratsiooni selle retsepti loomiseks sain oma lemmiksarjast Gilmore tüdrukud ja ega seal ülemäära palju retsepti ei paljastatud. Sookie oli teinud oma kuulsat soolvees marineeritud sealiha ja see pidavat suus lihtsalt sulama. Ja nii saingi mina inspiratsiooni oma uueks… õhtusöök. Sisefilee, virsikud ja gremolata European
mitmele: 3 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1 Rakvere LK sisefilee

soola, suhkrut

siidrit

peotäis pipraid (meie kasutasime Santa Maria musta terapipart ning rosepipart)

suur peotäis erinevaid ürte (meil oli peenralt salveid ja basiilikut, 2 suurt kuivanud rosmariini oksa ning veidi tüümiani)

4-5 virsikut

Gremolata 

1 suur punt peterselli

peotäis piparmünti

1 sidrun

oliivõli

1 küüslauguküüs

sool, pipar, suhkur

instruktsioonid.

Soolvee vahekord oli selline - 2l vett ning 130gr soola ja 100gr suhkrut.

Võta umbes 500ml vett, lisa sinna kogu kogus suhkrut ja soola, lase keskmisel kuumusel keema, et kõik ilusti ära lahustuks.  Seejärel lisa ülejäänud vesi ning lase hetkeks kogu marinaad keema.

Kui marinaad jahtunud, alles siis lisa see lihale.

Marinaadile lisa veel pool purki siidrit,  suur peotäis ürte ja pipraid. 

Kata kaane või kilega ja lase 6-8 tundi seista. 

Gremolata jaoks 

Haki petersell ja piparmünt peeneks, riivi 1 sidruni koor ja pigista välja mahl, pisut oliivõli ning riivi peenelt ka küüslauguküüs. 

Maitsesta soola ja pipra ning suhkruga. Ning imesta korraks, et miks küll ma varem seda valmistanud pole. 

Kui liha on piisavalt aega marinaadis seisnud, aja grill kuumaks. Esmalt pruunista liha ning seejärel võta üks selline ahjupann, mis mahub grillile. Tõsta kulbiga pisut marinaadi, lisa ülejäänud siider siidrit ja liha. Lõika virsikud pooleks ja lisa ka need liha juurde. 

Ja siis tõsta ahjupann grillile. Meil oli kuumus ca 130 kraadi ja lasime lihal seal küpseda ca 20 minutit. 

Kui võtad tüki lihast, pisut virsikut ja siis veel veidi gremolatat, siis garanteerin, et see suutäis jääb Sulle kauaks meelde 🙂

märkmed.

Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri