Kõige paremad kaneelirullid. Period.

Kairi Tähe

Ma võin päris tõsiselt väita, et tegemist on maailma parimate kaneelirullidega. Omast kogemusest võin väita ka seda, et need on sellised kaneelirullid, mis ka gluteeni-dieeditajad üheks päevaks patustajateks muudab. Tõesõna!

See retsept pärineb Ragne Värk’i blogist kokkama.ee, olen seda pisut oma järgi kohandanud, sest käsi südamel, olen seda teinud vast rohkemgi kui meie armsal Eestimaal eluaastaid.

Veel üks asi – Lemony Snicke ütles, et anyone who gives you a cinnamon roll fresh of the oven is a a friend for life. Ka see peab paika. Tõesõna!

Kaneelisaid. Need kõige paremad.

Ma võin päris tõsiselt väita, et tegemist on maailma parimate kaneelirullidega. Omast kogemusest võin väita ka seda, et need on sellised kaneelirullid, mis ka gluteeni-dieeditajad üheks päevaks patustajateks muudab. Tõesõna! See retsept pärineb Ragne Värk’i blogist kokkama.ee, olen seda pisut oma järgi kohandanud, sest käsi südamel, olen seda teinud vast… magustoidud. Kõige paremad kaneelirullid. Period. European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 5 voted )

sul on vaja:

25g pärm

80gr suhkur

1tl vanillipasta

1tl sool

450g jahu

2,5dl soe piim (umbes 40-45 kraadi ehk käega katsudes mõnusalt soe)

100gr toasoe või

Täidis

100gr toasoe või

50gr suhkur

50gr pruun suhkur

1tl sool

instruktsioonid.

 

Pea meeles, et kaneelisaiade tegemine hakkab pihta juba mitu tundi varem. Ja mitte ainult sellest, et hirmsasti isutab nende järele, vaid kõige esimesena pead 200gr võid külmikust välja võtma 🙂

Kuna olen tõesõna neid kaneelisaiu väga palju teinud, avaldan Sulle täpse samm-sammult juhendi

Kaalu suuremasse kaussi jahu.

Väiksemasse kaussi sega kaalutud suhkur, pärm, vanillipasta ja sool.

Kastrulisse kaalu piim ja pane see pliidile sooja

Samal ajal kui piim soojeneb, hõõru kokku suhkur ja pärm koos vanillipasta ning soolaga. Kui piim on piisavalt soe (tunned selle näpuga ära - ei tohi olla liiga kuum ega ka liiga jahe) vala see pärmi-suhkrusegule.

Kui pärmi-suhkrusegu on soojas piimas segunenud, vala see jahule. Segamiseks kasuta võimalusel alati puulusikat. Kui taigen on juba kokkusegutud, lisa viimasena toasoe või.

Sõtku taigent seni, kuni see on ühtlane.

Pane kausile puhas käterätik ja aseta see kuhugi sooja kerkima.

Võta kergitamiseks aega, parematel päevadel mulle isegi meeldib teha topelt-kergitamist, siis tulevad kaneelirullid eriti õhulised! Minimaalselt kergita 40min. 

Täidiseks sega kõik komponendid kokku. Kõige mõnusam on teha seda eriti toasooja võiga, siis jääb kogu segu siidine ja pehme ning seda on mõnusam ka taignale määrida.

Nüüd oleks aeg ka ahi sooja panna 200C juurde ja muffinivormid võiga määrida.

Kui taigen on valmis, pane tööpinnale pisut jahu ja rulli taigen ristkülikuks. Määri segu lahtirullitud taignale ja murra see pooleks. Lõika 1,5-2cm ribad.

Keeruta ribadesse keerud ja sõlmi ümber kahe sõrme ning aseta need eelnevalt võitatud muffinipanni vormidesse.

Lase neil enne ahju panemist pisut kerkida - nii 15-20min ja seejärl küpseta ahjus 15 min.

Vala endale klaas külma piima ja naudi!

 

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri