Suviselt täidetud bataat

Kairi Tähe

Ühel maikuu nädalal jõudis suvi lõpuks meie hoovi. Ja meie muidugi võtsime sellest kõigest viimast. Olime seda veidi kõrvetavat päikest kaua oodanud. Nii meie, kui ka taimed aknalaual, mis juba kannatamatult ootasid kolimist kasvuhoonesse.

Vahel on nii, et ootad midagi kaua – kaua ja kui see ükskord kohal on, siis ei tundugi see enam nii hea. Aga kevade ja päikesega pole kunagi nii, see hetk, kus märkad, et tuttavad matkarajad ja metsateed muutuvad aina rohelisemaks ja rohelisemaks, meie iga-aastane naabrikägu on jälle kuuldav oma kopsimisega ja linnulaul äratab juba varavalges. Sellest ei väsi ma kunagi ja ausalt öeldes, ei tea ma ka kedagi, kes seda teeks.

Aga sel samal suvisel nädalavahetusel, tegime me kõik söögid grillil. Kas teadsid, et fenkol sobib grillimiseks suurepäraselt? Maitsesta vaid sidruni ja soola-pipraga ning see viib keele alla. Õnneks jäi veel mõni viil hommikuks ja see sobis ülihästi mu hommikuvõikule. Veidi pestot alla ning ma vaid mõmisesin rahulolust.

Aga nüüd meie mõnusa õhtusöögi juurde. Rakvere LK varustas meid jälle hea ja paremaga ning meil kõigil tekkisid kohe omad lemmikud. Minu südame võitis jalapeno-cheddari grillvorst, ai kui maitsev see oli!

Täidetud bataat grilli kõrvale

Ühel maikuu nädalal jõudis suvi lõpuks meie hoovi. Ja meie muidugi võtsime sellest kõigest viimast. Olime seda veidi kõrvetavat päikest kaua oodanud. Nii meie, kui ka taimed aknalaual, mis juba kannatamatult ootasid kolimist kasvuhoonesse. Vahel on nii, et ootad midagi kaua – kaua ja kui see ükskord kohal on, siis… õhtusöök. bataat, grill, suvi, European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

Bataadi jaoks - 

4-5 keskmise suurusega bataati

oliivõli, soola-pipart

Täidiseks - 

kodujuustu

majoneesi

fenkolit

marineeritud sibulat

pestot

erinevaid grill-lihasi, grillvorste ehk kõike, mis grillilt tuleb. 

Eriti maitsev oli see Rakvere LK Buston butt steigiga

 

 

 

instruktsioonid.

Ettevalmistus on suvistele toitudele omaselt lihtne - 

Pese harjaga oma bataadid korralikult puhtaks. Piserda üle oliivõliga ja maitsesta soola-pipraga. 

Küpseta ahjuplaadil (kasuta kindlasti all foolimit või küpsetuspaberit) 200 kraadi juures ca 1 tund. Sa saad aru, et need on valmis, kui koore alla on tekkinud õhk ja bataat ise on näpuga katsudes pehme. Minul kulus selleks 1 tund. 

Samal ajal kui bataat ahjus, aja grill kuumaks ja pane valmis kõik komponendid täidiseks. 

Täidetud bataat on juba selles osas ülikaval roog, et iga sööja saab selle täita endale meelepäraste täidistega ja koos grillilt saadud lihadega, on see väga toekas roog. Ideaalne erinevate aiapidudele. 

Kui bataat valmis, lõika sellele ettevaatlikult keskele vagu sisse. Oluline on, et sa ei lõikaks seda täielikult pooleks.

Kraabi lusikaga veidi sisu välja. Sega see kodujuustuga ja veidikese majoneesiga.

Sellest saab täidise põhi ja tegelikult on nii, et kõik ülejäänu sõltub suuresti sinu külmiku sisust. 

Minu oli seal 1 apteegitill. Lõikasin selle pooleks ja viilutasin omakorda väga peeneks. Maitsestasin poole siduni mahla, soola ja pipraga ning veidikese sidruniga. Oi kui maitsev see sai!

Täidiseks sobib ka marineeritud punane sibul ja erinevad pestod. Minul oli näiteks Umbrohupestot 🙂

Viimaseks jääbki igal sööjal oma lemmiktäidistest bataat täita ja vaikselt mõmisema hakata 🙂

 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri