Siis kui Frank Kutter liha saatis ehk minu moodi Baieri kartulisalat

Kairi Tähe

Nublu laulab Ruudi lemmikloos, et Sa ütlesid sa oled blogger (blogger). Ma ütsin mul on poogen-poogen. Tegelt-tegelt-tegelt ka. Kui Sa pole veel seda laulu kuulnud (Nublu – TMT), siis on selleks viimane aeg.

Ma pole päris kindel, et saaksin enda kohta öelda, et ma olen blogger. Kuid poogen pole mul kindlasti. Ja eriti kõigest sellest, mis puudutab toitu. Selle kasvatamisest, valmistamisest ja mis peamine – söömisest. Seetõttu on mul paganama heameel, et aina enam mind üles leitakse ja hea-paremaga kostitatakse. Sel korral võttis minuga ühendust tore Johanna Frank Kutterist ja saatis mulle külmsuitsu välisfileed, FK peedi ja mädarõika toorvorsti ning FK seapõske.

Esimesena võtsin ette FK külmsuitsu välisfilee. Seda tegelikult ei pea kuidagi ette võtma, sest sellisena nagu ta on, on ta juba väga hea. Ei, valetan, veel parem. Esimese pool kilo vintsutasime Ragnariga niisama ära, sest see on tõesti väga hea. Me tegelikult käisime ka Porkuni järve ääres piknikul, aga sellest räägin juba järgmine kord.

Aga 200gr raatsisin ka salatisse panna. Ei praadinud ega pannud ahju, võtsin teda just sellisena nagu ta on.

Baieri kartulisalat

Nublu laulab Ruudi lemmikloos, et Sa ütlesid sa oled blogger (blogger). Ma ütsin mul on poogen-poogen. Tegelt-tegelt-tegelt ka. Kui Sa pole veel seda laulu kuulnud (Nublu – TMT), siis on selleks viimane aeg. Ma pole päris kindel, et saaksin enda kohta öelda, et ma olen blogger. Kuid poogen pole mul… Koolitused Siis kui Frank Kutter liha saatis ehk minu moodi Baieri kartulisalat European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1kg kartul

200gr külmsuitsu välisfileed (võib asendada ka peekoniga, aga sel juhul peaksid selle ahjus ära küpsetama)

300gr maitselt mahe kurk (Salvest)

2 punast sibulat

300gr hapukoor

100gr majonees (Hellmanns)

maitseainetest - 

Santa Maria vahemere ürdisegu (väga tähtis)

oliivõli, sidrun, suhkur, sool, pipar, balsamico äädikas 

instruktsioonid.

Esmalt koori ja tükelda kartul. Maitsesta soola, pipra, oliivõli ja ohtralt Santa Maria vahemere ürdiseguga. 

Pane esmalt 45 min 180kraadisesse ahju küpsema. 

Seejärel tükelda punane sibul. Lisa 3-4 spl balsamico äädikat, 1 spl suhkrut, 2-3 spl oliivõli ning paar keeret värskelt jahvatatud pipart. Sule õhukindlalt ja pane külmikusse. 

Tükelda liha ning hapukurgid lõika ketasteks. 

Valmista kaste - 

Selleks sega kokku 300gr hapukoort, 100gr Hellmannsi majoneesi, 1tl sidrunimahla, 1tl suhkrut ja 1spl oliivõli. 

Mina küpsetan oma kartulied ca 60 min, et nad ikka mõnusalt krõbedaks läheks. Seejärel jahutan ja lõpuks segan kõik komponendid omavahel kokku. 

märkmed.

See postitus on valminud koostöös Frank Kutter lihameistrite lihaga. Nende uskumatult äge kodulehekülg on www.frankkutter.ee ja sotsiaalmeediast on nad www.facebook.com/Frank-Kutter-340366263016238/.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri