Rabarberimuffinid

admin

“Aga kuidas teil seal Eestis ilm on?”
50 halli varjundit ja kaduma hakkav lootus, et sel aastal kevadet ei tulegi.

Aga ta tuleb. Alati ootamatult. Kaasas talle omased pisikesed ja palavalt armastatud märgid.

Veetsin väikese puhkuse Eestimaal. Mu vanematekodu on linnast eemal, männimetsa äärel ja Pärnu lahe kaldal. Olen oma reisimistega avastanud imeilusaid paiku, kuid iga kord, kui koju tagasi jõuan, mõistan, et ei, siit paremaks minna ei saa.

Hommikul kohvitassiga õues jalutades näitas paps, et rabarber on juba pead tõstnud. Just nii palju, et esimesed mahlased muffinid küpsetada. Saabunud kevade auks.

Rabarberimuffinid

“Aga kuidas teil seal Eestis ilm on?” 50 halli varjundit ja kaduma hakkav lootus, et sel aastal kevadet ei tulegi. Aga ta tuleb. Alati ootamatult. Kaasas talle omased pisikesed ja palavalt armastatud märgid. Veetsin väikese puhkuse Eestimaal. Mu vanematekodu on linnast eemal, männimetsa äärel ja Pärnu lahe kaldal. Olen oma… magustoidud. Rabarberimuffinid European
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

sul on vaja:

3 muna
1,5 dl suhkur
2,5 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
125gr hapukoort (20%)
50gr sulatatud võid
200gr rabarberit

Vahemärkuseks peaksin mainima, et ma olen elukutseline muffinite küpsetaja. Isegi mu pisikese koera nimi on Muffin, kuigi selle suussulava kreemise pagaritootega tal suurt midagi ühist pole.

instruktsioonid.

1. Pane või sulama, et see jõuaks ära jahtuda. Pane ka ahi sooja, 225 kraadi juurde.
2. Sõelu kokku kõik kuivained
3. Vahusta munad suhkruga. Ära unusta, et toasoojad munad on kergemini vahustatavad ja kui nende kanad on eelnevalt ka vabalt ringi saanud joosta, siis tulemus on muljetavaldav.
4. Sega kokku vahustatud munad koos kuivainete ja jahtunud sulavõiga. Lisa juurde ka tükeldatud rabarber. Proovi segada võimalikult vähe ja kui segu peaks isegi jääma pisut tükki, siis sellest ei ole midagi.
5. Mina kasutan alati muffinipannis ka muffinipabereid. Ja mulle meeldib paberite põhju määrida ka pisut sulavõiga. Proovi Sina ka, näed kindlasti vahet lõpptulemuses.
6. Kui oled taigna muffinivormidesse pannud, küpseta 225 kraadi juures 13-15 minutit.

Toorjuustukreem
1. Minu kreemide puhul on vahekord alati 1:1. Ehk 200gr vahukoort ja 200gr toorjuustu.
2. 15-20gr suhkur, ½ sidruni mahl, veerand vaniljekauna sisu.
3. Alusta mikserdamist aeglasel režiimil ja kui tunned, et Su kreem hakkab juba valmis saama, lase viimased ringid viimasel režiimil.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri