Tead neid päevi, kus kõik on võimalik. Su to-do list on kilomeetri pikkune, aga sa tead sisimas, et see kõik on köömes! Ma tunnen sellised päevad kohe ära, kohe tean, et ma jõuan täna kõik asjad tehtud. Aga sellele järgmisel päeval ma peaagu, et ei tee midagi. Ja see on täiesti okei. Okei on ka see, kui sa ühel päeval ei suuda kõiki asju ära teha, vaid hajutad need mitme päeva peale. Kõik on okei. Okei?!

Nii me ühel hommikul lastega tõusime, enne kui pudru keema panin, mõõtsin vajalikud kogused ja tegin überkiire pärmitaigna. Lippasin kasvuhoonesse ja naasesin sealt peotäie basiiliku, tüümiani, rosmariini ja punega. Hakkasin need kergelt taignasse, puhas käterätt peale ja jätsin kerkima.

Tegelikult peaksin vist mainima, et seda kõike ei teinud ma üksi, minu suurimaks abiliseks on ikka minu Kitchen Aid mikser, kellele tegelikult kuulub suurem au.

Aga nüüd selle pitsatordi juurde. Tegelikult oli selle tegemine ajendatud Rakvere LK 130ndast juubeliaastast ja see on üks vinge põhjus pitsatordi teoks.

Pitsatort

Tead neid päevi, kus kõik on võimalik. Su to-do list on kilomeetri pikkune, aga sa tead sisimas, et see kõik on köömes! Ma tunnen sellised päevad kohe ära, kohe tean, et ma jõuan täna kõik asjad tehtud. Aga sellele järgmisel päeval ma peaagu, et ei tee midagi. Ja see on… õhtusöök. pitsatort, soolane tort, sünnipäev European
mitmele: 6 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

25gr presspärmi

ca 400gr jahu

250ml sooja vett

1tl tuhksuhkrut

0,5tl soola

peotäis ürte

3-4spl oliivõli

Täidiseks kasutada kõike meelepärast, meie kasutasime - 

1 suvikõrvits

100gr kukeseeni

Rakvere LK salaamit ja itaaliapärane toorsuitsupeekonit

Ema tehtud letšot, riivjuustu ja 1 pakk mozzarellat

Ahjaa, kasvuhoonest tõin mõned tomatid ka 🙂

instruktsioonid.

Taigna tegemiseks sega esmalt kokku suhkur, sool ja pärm. Jäta need mõneks minutiks seisma. 

Seejärel mõõda kaussi (või siis mikserikaussi) jahu ja soe vesi. Vala juurde pärmi-suhkrusegu ja lase miksril või kätel alustada toimetamist. Vala juurde veel õli ja kergelt hakitud ürdid. 

Kui taginapall on ilusti moodustunud, kata kauss puhta käterätikuga ja jäta tunniks sooja kohta seisma. 

Seejärel valmista ette täidised. 

Kui taigen on ilusti ära kergitatud, on aeg taigna kettad ettevalmistada. Selleks pane tööpinnale veidi jahu ja rulli taigen õhukeseks. Võta lahtikäiv koogivorm (mina kasutasin 20cm läbimõõdust) ja selle põhja osaga tee ette õige suurusega kettad. Neid on vaja 4-5 tk. Ülejäänud taigen tee uuesti palliks ja rulli uuesti lahti. Nüüd see peab tulema nii suur, et kataks ilusti ära koogu koogivormi põhja ja ääred. 

Esmalt küpseta kõik ümmargused pitsapõhjad 200 kraadi juures ca 5-6 minutit. Pane küpsetatud pitsapõhi taignaga vooderdatud koogivormi põhja, lisa paar supilusikat kastet ja hakka laduma täidiseid. Meie lisasime igale vahetäidisele ka riivjuustu, kuid sellega järgmine kord peaksime veidi enam koonerdama. 

Kui vahekiht valmis, pane 1 taignaketas ja jälle korda täidistega. Ja nii seni kuni koogivorm täis saab laotud. Viimasele kettale panime me mozzarella juustu ribad. 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK.ga

Pitsatort

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri