Pisut Aasiat paprikas

Kairi Tähe

Just-just, lugesid õigesti – pisut Aasiat parikas. Ja see tulemus on nii paganama maitsev!

Aga ma pean tunnistama, et vahel see kõik mul üldse ei õnnestu. Eriti tortide puhul. Ma võin küpsetada maailma ilusama biskviidi, teha ülikoheva kreemi, kuid lõpptulemus on ikkagi nii paganama kuiv ja kui mul oleks hoovis kanad, siis nemad saaksid sellest suurema osa.

Aga kui pakk hakklihadega minu heast koostööpartnerist Rakvere LK-st minuni jõudis, oli üks aasiapärane roog mul kindlalt mõttes. Ja mul on selle üle väga hea meel, sest see retsept jõuab kindlasti minu söögilauale uuesti. Ja juba õige pea.

Täidetud paprika

Just-just, lugesid õigesti – pisut Aasiat parikas. Ja see tulemus on nii paganama maitsev! Aga ma pean tunnistama, et vahel see kõik mul üldse ei õnnestu. Eriti tortide puhul. Ma võin küpsetada maailma ilusama biskviidi, teha ülikoheva kreemi, kuid lõpptulemus on ikkagi nii paganama kuiv ja kui mul oleks hoovis… õhtusöök. Pisut Aasiat paprikas European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

400gr veisehakkliha Rakvere LK

140gr toorsuitsupeekoni kuubikud

3 šampinjoni 

2 varsselleri vart

1 suurem küüslauguküün

3 suurt spl marineeritud ingverit

2 suurt tl Santa Maria wasabi maitseainet

6-7 suurt spl tšillikastet

poole laimi mahl

5-6 ühesuurust paprikat

soola, pipart, suhkrut

seesamiseemneid

oliivõli

 

 

instruktsioonid.

Esmalt lõika paprikatel nö kaaned maha ja puhasta seemnetest. Piserda üle õliga ja maitsesta soola ning pipraga. 

Küpseta 200 kraadi juures ca 15 min. 

Seeejärel võta ette hakkliha. 

Viiluta varsselleri varred ja alusta pruunistamist pannil. Seejärel lisa peeneks hakitud küüslauk. 

Siis viilutatud seened ja kegelt hakitud marineeritud ingver. 

Kui seened on juba veidi pruunistunud, lisa hakkliha. Maitsesta soola ja pipra ning wasabi maitseainega (2 suurt tl)

Kõige lõpuks lisa poole laimi mahl ja maitse. Võta pann tulelt. 

Võta paprikad ahjust ja täida täidisega. Kõige peale raputa pisut seesamiseemneid.

Küpseta veel 15-18 min ja tulemus peaks tulema selline 🙂

 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri