Kreemine kartuli-hernevorm lihapallidega.

Kairi Tähe

Ja ongi käes jaanuar. Paar lisakilo puusadel ja head mälestused lõppenud aastast. Veetsime aasta viimase päeva heade sõprade juures ja see soe tunne põues oligi hea viis kogu aasta kokku võtta. Nora vaatas oma hiigelsuurte ümmarguste silmadega ilutulestiku virr-varri, samal ajal kui Ruudi magas nii sügavalt, et miski teda ei äratanud.

Piu-pau lõppenud ja hellou…argielu! Siiski pean tunnistama, et kogu selles pühademöllus ja kahe linna vahel oma aega jagades, ootasin ma juba seda. Olgu, vaevalt ma rutiinset argielu igatsesin, küll seda vaikust. Jaa, vaikust. Kes lasteaias, kes lõunaunes. Ja järgi jääb vaid mina, mu kohvitass ja minu aeg. Täna veedan selle aja eriti maitsvalt, sest jagan Sinuga üh retsepti, mis – a) on ÜLIMAITSEV, b) VALMIB ÜLIKIIRESTI, c) TERVISLIK ja viimaks selle eelarve jääb alla 10 EUR’i.

Külmutatud herned on minu viimase aja hitt-toode. Nora süüb neid tihti vahepalaks, kallan lihtsalt keeva vee külmunud hernestele ja paari minuti pärast on need valmis krõpmsutamiseks. Lisaks sellele on ta nende tagajamisest alati nii lummatud ja mina saan rahulikult muudele asjadele keskenduda. Tasuta lastehoid – voilaa!

See herne-kartulivorm on tõesti üks maistev roog. Herned annavad mõnusat magusust, lihapallid tekstuuri ja põhjas olev kreemine porrukaste seob kogu roa ühtseks.

Lihapallidega kartuli-hernevorm

Ja ongi käes jaanuar. Paar lisakilo puusadel ja head mälestused lõppenud aastast. Veetsime aasta viimase päeva heade sõprade juures ja see soe tunne põues oligi hea viis kogu aasta kokku võtta. Nora vaatas oma hiigelsuurte ümmarguste silmadega ilutulestiku virr-varri, samal ajal kui Ruudi magas nii sügavalt, et miski teda ei… Eelarve >10 EUR vormiroog, lihapallid, eelarve alla 10 EUR, õhtusöök, tervsilik, kartulivorm European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

0,5kg koorituid ja kuubikuteks lõigatud kartuleid

250gr külmutatud herneid

500ml toidukoort

1 pakk Rakvere frikadelle

võid, porrut, sidrunit, soola ja pipart

instruktsioonid.

Esmalt pane vesi keema. 

Vala keev vesi tükeldatud kartulitele, lisa sool ja keeda kartul pehmeks. 

Võta pann ja kuumuta 1-2 spl võid. Lisa frikadellid ja pruunista kergelt. 

Seejärel haki porru. Kui frikadellid pruunistatud, vala need kaussi ja kasuta sama panni kastme tegemiseks. 

Pruunista porru, lisa toidukoor. Maitsesta soola ja pipraga ning 1-2 tl sidrunimahla. Lase keema ja ongi valmis. 

Kuumuta ahi 180 kraadini. 

Vala ülejäänud keev vesi hernestele, lisa neile sidrunimahla ja pisut soola. Paari minuti pärast pane pehmed herned blenderisse ja blenderda püreeks. 

Kui kartul pehme, kurna, lisa 2-3spl võid ja tambi puruks. Lisa hernepüree oma kartulitambile, maitse kas vajaks pisut soola ja pipart ning sega kokku. 

Võta oma ahjupann, kõige põhja pruunistaud lihapallid 

Vala peale kaste. 

Ja viimaseks kartuli-hernetamp. Tähtis on jätta segusse väikesed vaalud, et need mõnusasti ahjus pruunistuksid. 

Küpseta 15-20 minutit ja serveeri värske salatiga. 

 

märkmed.

Postitus on valminud koostööd Rakvere LK-ga. PS! Frikadellid võid alati vahetada ka isetehtud lihapallide vastu 🙂

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri