Kaljases marinaadis Frank Kutteri seapõsk koos ühe ehtsa kamaraga.

Kairi Tähe

Frank Kutteri salalaekas oli 2 seapõske. No eks ma ise tegin vihje neile, et hirmsasti tahaks seda proovida, aga kui need nüüd üks hetk mu köögi töölaual vastu vaatasid, olin ikka päris mures. Seda peki värki ikka oli ülemõistuse palju, isegi minu jaoks. Aga mis siis ikka, hakkame pihta!

Esmalt panin mõlemad põsed 24-ks tunniks marinaadi. Aga ainult selle osa, mis kamarast allapoole jäi. Õhukindlalt kile peale ja musi-musi!

Marinaad – 0,5l kalja, 1tl soola, 1 punane sibul, 1 spl mett, 1tl teralist sinepit, 1tl Santa Maria seesami & wasabi maitseainesegu, Santa Maria vahemere ürdisegu. 3-4 loorberilehte ning kuna mul veel hoovis värskeid ürte, siis viskasin neid ka peoga hulka. (pean tunnistama, et mis puudutab marinaade, on pisut improvisatsiooni lausa hädavajalik, peaasi, et Sa lõpptulemust maitsed, kui Sina tunned, et ikka oleks rohkem soola vaja, siis lisa. Sama on magususe ja happesusega)

Kaljas marineeritud seapõsk ja krõbe kamar

Frank Kutteri salalaekas oli 2 seapõske. No eks ma ise tegin vihje neile, et hirmsasti tahaks seda proovida, aga kui need nüüd üks hetk mu köögi töölaual vastu vaatasid, olin ikka päris mures. Seda peki värki ikka oli ülemõistuse palju, isegi minu jaoks. Aga mis siis ikka, hakkame pihta! Esmalt… õhtusöök. seapõsk, jõulutoit, eesti köök, eestisiga eesti rahvusköök
mitmele: 8 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

2 Frank Kutteri seapõske

Marinaadi komponente -

 0,5l kalja, 1tl soola, 1 punane sibul, 1 spl mett, 1tl teralist sinepit, 1tl Santa Maria seesami & wasabi maitseainesegu,

Santa Maria vahemere ürdisegu. 3-4 loorberilehte ning kuna mul veel hoovis värskeid ürte, siis viskasin neid ka peoga hulka.

soola

foolium ja küpsetuspaber, õli

instruktsioonid.

Pane põsed 24-ks tunniks külmakappi marineeruma, aga ainult see osa, mis on kamara all. 24 tunni pärast võta põsed välja ja kuivata hoolikalt kamar veel majapidamispaberiga maksimaalselt kuivaks. 

Kuumuta ahi 190 kraadini. 

Seejärel lõika põsed võrdseteks tükkideks, et küpsetamine oleks võimalikult ühtlane. Pane plaadile kaks kihti fooliumi ja kolmandasse kihti mähi oma seapõsk. Ta peaks jääma nagu pisikesesse kookonisse (kuid pealt lahti). 

Seejärel kata kamar vähemalt 2-3mm paksuse soolakihiga, et tekiks soolakoorik. See aitab ka lihal väga mahlaseks jääda.

Küpseta ca 2,3 tundi. Seejärel võta liha ahjust välja ning ettevaatlikult eemalda soolakoorik. Määri kamarale õli ja küpseta ülemisel siinil seni kuni tekkinud on üks ülemõistuse krõbe kamar. Minul võttis see aega kuskil 10-12 minutit. 

Lase lihal vähemalt 15 minutit seista enne kui serveerid. 

Pean tunnistama, et ma enam vist seapõski ette ei võtaks, aga sellest kamarast olen küll sõltuvuses ja krõbeda kamaraga ahjupraad on meie peres menüüs ikka sagedamini kui kunagi varem. 

 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Frank Kutteri seakasvatajatega. www.frankkutter.ee

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri