Ülimaitsvad pirukad. Ülejäänud lihast!

Kairi Tähe

Kell on 6:29 ja on esmaspäeva hommik. Kõik veel nohisevad üleval, aga mina hiilisin salaja alla. Tegin väikes tiiru päkapiku toimetusi ja istusin laua taha. Praegu on minu aeg. Küll ilma kohvita (sest kohvimasina mürin võiks äratada seltskonna), aga see vaikus on ülemõistuse mõnus. Ma olen üsna kindel, et see on veel mõnusam, sest ma tean, et minu kamp on minust vaid mõne sammu kaugusel. Aga nad lihtsalt magavad veel.

Jõuluaeg on kohe ukse ees ja see teeb südamele rõõmu. Ma juba ootan seda kui oma tööpohmellist üle saan ja tunnen, et nüüd olen 100% kohal. Tead sa seda tunnet? See on see kui oled esimestel päevadel puhkusel, aga mõtted on ikka töiste toimetuste juures ja siis möödub kaks päeva, kus tunned, et ahaa puhkus on ju. Ja töömõtted ei hiiligi enam ligi, kus nossutamine diivanil teleka ees ei tekita süümepiinu. Kus kohtud sõpradega, keda ehk pole mitu kuud näinud ja ei vaatagi kella ega telefonist emaile. See on see tore tunne, mida ma juba pikkisilmi ootan.

Siis kui puhkus on täies hoos, pakun mina Sulle välja ühe retsepti. See on selline retsept, mis –

1) saab ülikiiresti valmis 2) saab valmistada ülejääkidest 3) keegi ei lahku enne kui need pirukad on otsas

Mina tegin neid sel korral sellest sisefleest.

Sisefilee pirukad pärmi-lehttaignast

Kell on 6:29 ja on esmaspäeva hommik. Kõik veel nohisevad üleval, aga mina hiilisin salaja alla. Tegin väikes tiiru päkapiku toimetusi ja istusin laua taha. Praegu on minu aeg. Küll ilma kohvita (sest kohvimasina mürin võiks äratada seltskonna), aga see vaikus on ülemõistuse mõnus. Ma olen üsna kindel, et see… Eelarve >10 EUR Ülimaitsvad pirukad. Ülejäänud lihast! European
mitmele: 2 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1pk pärmi-lehttaigen võiga

1pk brie juustu

küpsetatud liha (ideaalselt sobib igasugune liha, mis on jõululaualt üle jäänud)

karamelliseeritud pähkleid (Pähklinäpil on sobilikud)

 

instruktsioonid.

Esmalt tõsta mitmeks tunniks pärmi-lehttaignen toatemperatuurile. 

Seejärel valmista ette oma liha, viiluta see õhukesteks tükkideks ja vaata, et sul oleks piisavalt kastet. Kui kaste liiga vedel, vala see kasrtulisse ja keeda paksemaks. 

Kui taigen on sulanud, lõika see keskelt pooleks, et jääks kaks ühesuurust ristkülikut. Mina rullisin õrnalt veidi õhemaks ka. 

Pane kaks ristkülikult üksteisele peale ja lõika 8ks. Ja küpseta 180 kraadi juures ca 8 min. 

Kui pirukad on eelküpsetatud, pane igale ristkülikule paar viili liha ja kastet. 

Seejärel paar tükki brie juustu ja küpseta veel u 6-7 min. 

Kui pirukad on valmis, pane veel kastet ja puista üle uhmerdatud pähklitega. See annab mõnusa krõbeduse ja magusa lõpunoodi. 

märkmed.

Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri