Soe lihasalat lehtkapsa ja ahjujuurikatega.

Kairi Tähe

Mu uuel lemmiksärgil on üks paks pingviin, kelle sõnum on lihtne – You know what I got for Christmas? FAT. I GOT FAT.

Aktuaalne, eks?! Alati peale selliseid suuri söömisi ma taban end mõttelt, et me elame maailmas, kus kõik on võimalik. Dubais, kus on 40 soojakraadi, on Sul ikkagi võimalus minna kelgutama ja suustama. Maailm on nii valla, et ainult anna minna. Aga toit, toit teeb ikka paksuks!

Olgu, on palju argumente, mis mu viimase lause maatasa teevad, aga igaüks, kes pühad oma vanematega veetis, neid need ümber ei veena, sest faktid kõnelevad enda eest. We all got fat!

Seepärast tahaksin täna jagada üht veidi teistmoodi retsepti. Tervislikku retsepti. Ülejääkidest retsepti. Üht paganama maitsvat retsepti.

Soe lihsalat lehtkapsa ja ahjujuurikatega.

Mu uuel lemmiksärgil on üks paks pingviin, kelle sõnum on lihtne – You know what I got for Christmas? FAT. I GOT FAT. Aktuaalne, eks?! Alati peale selliseid suuri söömisi ma taban end mõttelt, et me elame maailmas, kus kõik on võimalik. Dubais, kus on 40 soojakraadi, on Sul ikkagi… õhtusöök. Soe lihasalat lehtkapsa ja ahjujuurikatega. European
mitmele: 4 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

Jõululauast ülejäänud ahjuliha

Jõululauast ülejäänud erinevaid juurikaid (kas juba küpsetatud või tooreid) 

Mina kasutasin peeti, porgandit, kartuleid ja kõrvitsat, 

400gr lehtkapsast

1-2 magusamat õuna

teryaki kastet ja seesamiseemneid

oliivõli

õunaäädikat

mett

ürte

soola ja pipart

moosi

1 väiksem punane sibul

instruktsioonid.

Kui jõululauast jäi üle küpsetaud ahjuliha, prae see kergelt pannil ja lisa 5-6 spl teryaki kastet ning seesamiseemneid. 

Kui Sul jäi üle veidi toorest liha, siis lõika see kuubikuteks, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista pannil ca 10 min. 

Seejärel alanda veidi kuumust ja lisa 2 klaasi keevat vett. Lase kaane all haududa kuni liha on pehme. 

Kui liha on pehmeks haudunud, lisa 5-6 spl teryaki kastet ja peotäis seesamiseemneid. 

Samal ajal pane ahi sooja 200 kraadi juurde. 

Mina kasutasin tooreid köögivilju, aga kui Sul juba köögiviljad valmis, siis rösti need samuti kergelt ahjus üle. 

Tee küspetuspaberist väikesed kotikesed ja lisa igasse ühte erinevad köögiviljad. 

Peedile lisasin 2-3tl palsamiäädikat ja pisut tüümiani ja pisut oliivõli. 

Kartulile 1tl soola, oreganot ja veidi tüümiani ja pisut oliivõli. 

Porgandile 2-3tl pruuni suhkurut ja pisut oliivõli. 

Kõrvitsale vaid pisut soola ja oliivõli. 

Röstisin kõik pehmeks ja jätsin jahtuma. 

Kaste

Kuumuta ca 70ml oliivõli, kui õli keema läheb, lisa peeneks hakitud punane sibul. 

Lase 2-3 minutit keeda ja siis võta tulelt. Lisa 3 spl õunaäädikat ja 1-2 spl moosi. Minul oli kodust tšillimoosi, mis sobis sinna suurepäraselt. Lisa veidi soola ja pipart ning ongi maitsev kaste olemas. 

Pane lehtkapsas kaussi, lisa köögiviljad ja liha ning lõpuks vala peale kaste. 

 

märkmed.

Postitus ja retsept on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.

 

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri