Täiesti ootamatult on juhtunud nii, et juba terve aasta oleme poes käinud korra nädalas. Jaa, piima ja jäätise tarvis tuleb teinekord veelgi sammud poe poole seada, aga ühe suurema ostu teeme korra nädalas. Ja on kujunenud kindlad tooted, mis alati ostukorvi satuvad. Üheks neist on hakkliha.
Klassikaline hakklihakaste, hakkliha pitsa peal, ahjukartulid hakklihaga, makaronid juustu ja hakklihaga…nimekiri on lõputu. Ühelt poolt on kõik need toidud lihtsasti ja kiirelt valmivad, teisalt on need kindlalt kõikide laste suured lemmikud. Ja meie pere Ruudi ning Nora pole mingid erandid.
Sel korral aga tegime hakklihaga hoopis tortillasi. Ja mitte üldse tavalisi vaid Mehhiko köögist tuntud tostada’si. Lühidalt öeldes on need tegelikult röstitud tortillad ja õlis röstides paisuvad nad mõnusalt õhuliseks, aga kergelt krõbedaks.
400gr hakkliha. Meie kasutasime Rakvere LK seahakkliha, kuid ka kodune sobib suurepäraselt 2 küüslauguküünt ja 1 sibul 1 varsselleri vars 1 väike purk konservube (meie kasutasime tšilliseid) kirsstomateid (kui soovid) kreeka jogurtit pool bataati (väga oluline) rohelisi ube (külmutatud) maitseainetest - sool, pipar, suhkur, suitsupaprika, tüümian, sidrun/laim õli pakk tortillasi Esmalt tee valmis täidis. Meie maitsestasime ka kirsstomatid sidruni, oliivõli, soola ja pipraga ning pistsime 200 kraadi juures ahju ca 15 minutiks. Seejärel haki peeneks sibul ja küüslauk. Lõiku varsseller ja pruunista kõik pannil pehmeks. Seejärel lisa hakkliha ning maitsesta see soola ja pipraga. Kui hakkliha on pruunistunud, lisa konservoad, suitsupaprika ja keera kuumus madalamaks. Lase sel kaane all haududa ca 25 min. Kõige lõpuks lisa peeneks hakitud bataat ja külmutatud oad. Pigista peale umbes poole sidruni mahl ja kuumuta veel kergelt läbi. Tõsta kõrvale. Tortillade jaoks kuumuta pannil õli ja rösti tortillad krõbedaks. Igale tortillale panime väikese lusikaga kreeka jogurtit, veidi sidrunimahla ja siis hakkliha. Imemaitsev! Antud postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga.sul on vaja:
instruktsioonid.
märkmed.