Rõõmsalt värviline köögiviljavorm

Kairi Tähe

Viimasel ajal on tempo jälle ootamatult nii palju tuure üles tõmmanud, et keha on pidanud ise pidurit tõmbama. Ma olen aastaid uskunud, et meie keha on niivõrd tark, et kompenseerida pea rumalus ja oskamatus puhkust õigel ajal võtta. Ja siis teebki keha seda meie eest ja läheb lihtsalt katki, kohe nii katki, et peadki rahulikumalt võtma. Nii ma olengi olnud viimased päevad nagu robokopp, sest selg kiireid liigutusi teha ei luba. Ja nüüd ma siis istungi diivanil, Ragnar toob mulle kohvi ja putru ning kardan, et isegi kui keha juba end paremini tunneb, liigun selles tuules veel mõned päevad 🙂

Veel enne kui mu keha avariirežiimi läks, tegime lastega veidi süüa. Tegelikult saatis Rakvere LK meile oma uusi jõulumaitseid ja mina tänasin jumalat, et ei pea mitu õhtut õhtusöögi pärast vaeva nägema. winwinwin!

Aga nüüd ühest rõõmsast ja värvilisest ning ülimaitsvast köögiviljavormist, mida on hea valmistada lastega. Minu kogemus näitab, et kui lastel on võimalik söögile käed külge panna, siis see kohe iseenesest maitseb neile ka rohkem. Nii et, winwinwin vol.2

Meie panime selle koos ahjupraega ahju, mis andis mulle rahulikult aega kogu see plahvatus mis lastega köögis toimetamist järele jäi, ära koristada.

Värviline köögiviljavorm

Viimasel ajal on tempo jälle ootamatult nii palju tuure üles tõmmanud, et keha on pidanud ise pidurit tõmbama. Ma olen aastaid uskunud, et meie keha on niivõrd tark, et kompenseerida pea rumalus ja oskamatus puhkust õigel ajal võtta. Ja siis teebki keha seda meie eest ja läheb lihtsalt katki, kohe… õhtusöök. Rõõmsalt värviline köögiviljavorm European
mitmele: 3 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

 

Kastme jaoks - 

200ml toidukoor

2 väiksemat küüslauguküünt

2tl oreganot

2-3tl sidrunimahla

1tl suhkrut

soola - pipart

tšillimoosi (võib ka ära jätta)

oliivõli

Köögiviljavormi jaoks

2-3 kartulit

1 suurem bataat

1-2 peeti (meil oli 1 punane ja 1 kollane) 

võib ka pastinaaki ja porgandit kasutada

 

 

 

instruktsioonid.

Esmalt sega kokku kõik kastme koostisosad. 

 

Seejärel viiluta kas käsitsi või mandoliiniga kõik köögiviljad ketasteks. 

Võta oma lemmikvorm, vala sinna veidi oliivõli ja meie panime ka paar supilusikat kodust tšillimoosi.

Seejärel ladusime kõik köögiviljad vormi ja valasime üle kastmega.

Kõige peale lisas Ruudi hea peotäie juustu

Küpseta 200 kraadi juures ca 60 min. 

Ideaalne kaaslane erinevate liharoogade juurde. Meie prooviisme sel korral Rakvere LK uusi jõulupraade ja see seaprae lõik mustade ploomidega sobis ideaalselt! Lisaks saime need korraga ahju pista ja ise samal aja muude asjadega tegeleda 🙂

  

 

märkmed.

Postitus on tehtud koostöös Rakvere LK-ga

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri