Baby back searibi Aperoli ja apelsinidega

Kairi Tähe

Google tuletas mulle mõni aeg tagasi meelde, et täpselt 4 aasta eest oli minu elupaigaks Valencia. Päike paistab seal enam kui 300-l päeval aastas, mõnus boogie vaib ja söök, mis viib keele alla. Paellast olen ma juba kirjutanud, aga sel korral võtan lastega ette tapased. Jah, Sa lugesid õigesti, peakokk Ruudi (2,5a) saab endale auga väljateenitud abikoka Nora (1a).

Mulle tundub, et need eelroogi meenutavad road, mis sobivad suurepäraselt kaaslasega jagamiseks, on muutumas aina enam populaarsemaks ka siin, Eestis. (kus päikest paistab ca 50 päeva aastas) Ja selle üle on mul vaid hea meel.

Nagu öeldud, toimetasid toimkonnas täna kaks jubinat. Nora oleks kindlasti juba varem tahtnud kampa lüüa, aga tõde on see, et tema pisikesed grillvorste meenutavad jalakesed ei kandnud piisavalt, et ma oleks julgenud talle võimaluse anda. Algus oli muidugi paljulubav (nagu alati) – esmalt kukkusid maha munad, kuid peale seda läks asi lihtsamalt kui oleks julgenud loota.

Need Aperoli ja apelsiniga ribid panime juba eelmisel õhtul marinaadi. Ütlen ausalt, ma polnud marinaadiks antud komponente varem kasutanud, kuid see magus ja pisut mõru kooslus tundus mulle piisavalt erutav, et sellele võimalus anda. Ja mul ei tulnud pettuda – tõesti, need suussulavad ribid olid pisut mõrkjad, kuid samas magusad, pisut sellised, et maitsed ei peaks üldse toimima, aga näpud juba haarasid uue tüki järgi. Tegelikult oleks pidanud kogus olema kahekordne, sest õhtul, kui kõik läinud olid, oleksin veel mõne tüki eest kasvõi raha maksta nõus olnud.

Sel korral kasutasin Rakvere LK baby back searibi.

Aperoli ja apelsiniga ahjuribi

Google tuletas mulle mõni aeg tagasi meelde, et täpselt 4 aasta eest oli minu elupaigaks Valencia. Päike paistab seal enam kui 300-l päeval aastas, mõnus boogie vaib ja söök, mis viib keele alla. Paellast olen ma juba kirjutanud, aga sel korral võtan lastega ette tapased. Jah, Sa lugesid õigesti, peakokk… Eelarve >10 EUR Baby back searibi Aperoli ja apelsinidega European
mitmele: 2 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1-2 baby back searibi

seller

petersell

tüümian

ca 80ml Aperoli

ca 80ml oliivõli

1-2spl mett

1-2 apelsini ja 0,5 sidrunit. 

2tl suitsupaprikat

2tl soola

4-5spl sojakastet

4-5 terapipart

ohtralt peterselli ja tüümiani

instruktsioonid.

Lase kõigel õhukindlalt marineeruda vähemalt 4 tundi, kuid mina tegin marinaadi eelmisel õhtul. 

Küpseta esmalt fooliumi või kaane all 150C juures 2,5 tundi.

Seejärel võta kaas ära, tõsta kuumust 200C-ni ja pruunista 20 minutit. 

Tulemus on nii hõrk, et raske on seda lihtsalt sõnadega kirjeldada. Ja nii maitsekas. Eriline ja huvitav, aga mitte tavapärases võtmes. Proovi kindlasti! 

märkmed.

Postitus on tehtud minu hea koostööpartneriga Rakvere LK.ga.

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri