Kreemine ahjupeedihummus

Kairi Tähe

Tunnistan kohe ausalt, et ma pole kunagi suur hummusefänn olnud. Röstitud kikerherneid kerge tšilliga armastan küll, seega asi pole just kikerhernestes, aga hummus…see pole päris 100% minu cup of tea.

Aga see kreemine ahjupeedihummus…see on hoopis teine tera. Peedi magusus ja kerge küüslauk, veidi särtsakat sidrunit ja siis veel pisut tahhiinit. Ja nii kreemijas! Ja nii ilus! Söö röstsaial või lisa liha kõrvale.

Crowd-pleaser on see igaljuhul!

Peedihummus

Tunnistan kohe ausalt, et ma pole kunagi suur hummusefänn olnud. Röstitud kikerherneid kerge tšilliga armastan küll, seega asi pole just kikerhernestes, aga hummus…see pole päris 100% minu cup of tea. Aga see kreemine ahjupeedihummus…see on hoopis teine tera. Peedi magusus ja kerge küüslauk, veidi särtsakat sidrunit ja siis veel pisut… Eelarve >10 EUR Kreemine ahjupeedihummus European
mitmele: 2-3 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

2-3 ühesuurust väiksemat peeti

1 sidrun

1,5 spl tahhiini

1 suurem küüslauguküüs

sool, pipar, suhkur

oliivõli

ürte (kui leidub)

instruktsioonid.

Kuna kodust oli ootamatult foolium otsa saanud, siis panin peedid ahjukotti. Piserdasin üle oliivõliga, maitsestasin soola ja pipraga ning veel viskasin kotti peotäie tüümiani ja 2 rosmariinioksa. 

Küpsetasin peete 200 kraadi juures ca 30 min. 

Kui peedid valmis, püreesta need oma blenderis / köögikombainis / saumiksriga või nagu mina seda teen - viskan kõik oma asendamatusse Nutribulletisse.

Püreesta veidi ja siis lisa hakitud küüslauk, 1/2 sidruni mahl ja selle riivitud koor. 1,5spl tadhiinit, 1spl suhkrut, 0,5tl soola ja paar keeret värskelt jahvatatud pipart. 

Lase hummusel kindlasti vähemalt tund seista, mina tegin valmis juba eelmisel õhtul ja hommikuks olid maitsed täpselt õigeks timminud. 

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri