Lunchdate with Ruudi ehk mida sööb 9-kuune.

Kairi Tähe

Ehk on minu seekordne postitus ebaõiglane, või isegi ülekohtune. Mul ei ole toitumisalast (eri)haridust, küll aga olen toiduga Sina peal (või veelgi enam) juba olnud ligi 10 aastat.

Viimasel ajal on kuidagi minu juurde jõudnud kurtmised emadelt, et nad ei oska süüa teha. Jaa, ma olen sellele palju mõelnud, õigemini väga tänulik olnud ja seda endale meelde tuletanud – oskus süüa teha on suur ja tänuväärne oskus.

Nüüd, kus Ruudi on juba suurem, on üks sööja minu söögilaua taga juures.

Kui Ruudi esimest korda päris söögiga kokkupuutuma hakkas, arutasin seda oma perearstiga. Kui mainisin talle banaane või avokaadot, siis tema sõnum mulle oli väga selge – ega ta ahv ei ole.

Ja see sõnum on minu valikuid talle väga mõjutanud. Seepärast puuduvad Ruudi söögilaualt erinevad eksootilised puu- ja juurviljad. Ehk ongi põhjus minu harimatuses, kuid minu talupojamõistus ütleb, et kartul-kaalikas-kapsas on baas ja sellest me alustame.

kartu-kaalikas-porgand

Ehk on minu seekordne postitus ebaõiglane, või isegi ülekohtune. Mul ei ole toitumisalast (eri)haridust, küll aga olen toiduga Sina peal (või veelgi enam) juba olnud ligi 10 aastat. Viimasel ajal on kuidagi minu juurde jõudnud kurtmised emadelt, et nad ei oska süüa teha. Jaa, ma olen sellele palju mõelnud, õigemini… beebitoit. Lunchdate with Ruudi ehk mida sööb 9-kuune. European
mitmele: 2 ettevalmistus: küpsetamine:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

sul on vaja:

1-2 väiksemat porgandit

1 pisem kaalikas

2-3 väikest katrulit

50g liha

näpuotsatäis tilli, taluvõid

instruktsioonid.

Keeda kõik komponendid ühes potis ca 30 min ja seejärel blenderda siidjaks.

Mulle see sügavkülmutamine isiklikult ei meeldi, eks jällegi tuleb siin mängu minu harimatus, aga 1-2-3ks päevaks ma teen küll Ruudile toidu ette. Hoiustan seda külmikus ja enne serveerimist ajan paraja portsu keema. Lõpuks lisan terakese taluvõid ja voilaa!

Ehk pakub huvi ka:

Kommenteeri